Totalt: 0,00 kr

Att köpa en A0-falsmaskin

Manuell vikning av A0-format eller andra utskrifter av storformat tar lång tid. Genom att köpa en falsmaskin sparar du mycket tid och pengar. När du viker konstruktionsritningar eller andra utskrifer av storformat för hand går det lätt många minuter. Med en falsmaskin kan du vika din ritning på några sekunder. Dessutom säkerställer användningen av en falsmaskin en jämn kvalitet.

Du behöver inte längre rulla tekniska ritningar eller andra utskrifter i storformat.

De flesta modeller är lämpliga för både A1- och A0-format.

Falsmaskinstyper

Det finns manuella och elektriska A0-falsmaskiner.

I manuella maskiner för du in ritningen eller trycket i maskinen. Genom att föra handtaget framåt och bakåt några gånger viks din ritning exakt där du vill.

En elektrisk falsmaskin viker dina ritningar professionellt och automatiskt på några sekunder och är tystare än manuella falsmaskiner. Det finns också online-falsmaskiner som är kopplade till en plotter, men dessa säljs inte längre så ofta.

Att köpa en A0-falsmaskin

Vilken falsmaskin passar bäst till dina behov?

Vilken falsmaskin som passar din situation beror på flera faktorer. Om du viker mer än 10 ritningar om dagen kan en elektrisk falsmaskin vara en bra investering. Om du viker mindre än 10 ritningar om dagen kan en manuell falsmaskin vara bättre för dig.

Förutom antalet designritningar som du vill vika måste du också överväga papperstyp och -storlek, ledigt utrymme och ljudnivå. En elektrisk falsmaskin är till exempel tystare än en manuell, men brukar ta mer plats.

Manuell falsmaskin

Elektrisk falsmaskin

Snabbare än att vika för hand

Tystare än en manuell falsmaskin

Låter mer än en elektrisk maskin

Viker automatiskt, även på längden

Relativt kompakt

Kräver mer plats än en mekanisk

Lätt att använda

Sparar tid och pengar

Konstant kvalitet på viken

Konstant kvalitet på viken

Z-fals passar kontor, de flesta andra inte.

Passar även kontor

Passar olika papperstyper

Passar olika papperstyper